måndag 3 december 2012

tjo.fi



Turku Jazz Orchestra

Spelade Big Band Classics i Gamla Domino teatern i Åbo den 1 dec.

Porto Santo den 1 nov.



Hamnen i Porto Santo
och M/S Kristina Katarina.

Resan från den 27.10 till den 8.11.12 gick bra trots två stormnätter.

Vi besökte följande platser. Malaga, Gibraltar, Casablanca, Porto Santo, Madeira, La Palma, Teneriffa, La Gomera och Gran Canaria.

Det finns en brass med bilder från resan på hemsidan under Resebilder uppdelade på "rastplatserna" det var full fart hela tiden, det var lite småspringande under utflykterna. Den 31.10 råkade vi in i en orkan på resan från Casablanca till Porto Santo, vindhastighet 30 m/s, våghöjden 7 m och fartyget lutade 25°.
Satt i matsalen när borden tömdes på glas och porslin resenärerna föll från stolarna. Från Madeira en ny storm som försenade oss 12 timmar, låg hastighet och manuell styrning. Nu var porslinet surrat med rep. Kaptenen sade att det var den värsta stormen på 12 år.
Det var 3 andra fartyg som blev kvar i hamn så lite vågat var det nog. Den lokala TV:n och ortstidningen i Porto Santo berättade om vår resa genom stormen. Så det blev en riktig upplevelse min första kryssningsresa. Väl hemma allt bra!

Men jag är glad för resan.
Det var mycket man fick se utan att kånka på kappsäcken.

Fakta:
M/S Kristina Katarina

Byggd: 1982 i Stettin i Polen.
Ägare: Kristina Cruises, Kotka Finland, 2010.
Tidigare namn: Konstantin Simonov (Baltic Shipping Company), Francesca (Pakarting Shipping Company), The Iris (Mano Maritime)
I nuvarande kryssningstrafik: Sedan augusti 2010.
Längd: 138 m.
Bredd: 22 m.
Djup: 5,6 m.
Däck: 9 av vilka 6 för passagerare.
Hytter: 193.
Max.passagerare: 450.
Bruttoregisterton: 12700.
Max.fart: 18 knop.
Marschfart: 15 knop.